Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyifi

Nagyifi

 

„Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”
Máté ev. 18: 20
Örömmel és hálával nézhetünk vissza az elmúlt évekre, de egyben jelenünkre is. Miért? Mindenekelőtt azért, mert már a derceni gyülekezetben régóta működhet a vasárnaponként megtartott „Nagyifi”- s alkalom. Tagjai a gyülekezet lekonfirmált tagjai. Közösségen belül gyakran változnak a tagok oly módon, hogy vannak, akik külföldön tanulnak, így már nem tudnak rendszeresen részt venni alkalmainkon, valamint mindig új tagokkal bővülünk, amikor lekonfirmálnak fiataljaink.
A közösségünk száma nem nagy, de akik rendszerint összegyűlünk, azokról elmondhatjuk, hogy vágyódnak az Atya üzenete után és rendszeres látogatás révén összeszoktunk, ismerjük egymást.
 A mi kis csapatunk a már említett napon, Vasárnap gyűl össze. Rendszerint, most már 18.00 órai kezdettel kezdünk összegyűlni a gyülekezetünk új ifjúsági termében. Ilyenkor 10-15 fiatal gyűl össze, hogy együtt az Úr szent igéjét tanulmányozzák, és szívükbe véssék figyelmeztetéseit.
Egy előkészített –egyéves- program szerint haladva változatosak ifi alkalmaink. Egy hónapon belül négy különböző alkalomra is sor kerül, van pl: bibliatanulmányozás, filmklub, vendégelőadó által megtartott, palacsintázó, fórumbeszélgetéses stb. Az alkalmainkat dicsőítéssel kezdjük, néha játszunk egy-egy építő jellegű játékot és a program szerint haladva, megyünk tovább.
Nagy ifinknek vannak közös alkalmai a konfirmandus fiatalokkal. Az énekszolgálatokat a konfirmandusokkal együtt végezzük, és az ünnepekben közös ifit szervezünk velük. Péntekenként a két ifi tagjai a Szabadidőklubban töltik estéjüket, ami 18. 30-kor kezdődik, és az ifjúsági teremben kapott helyet. Ezt az alkalmat dicsőítéssel kezdjünk, majd rövid áhítat következik. A szabadidő programja lazább a nagyifiétől, itt énekelni kézimunkázni, társas játékot játszani, beszélgetni szoktunk. Háromhetente az iskola tornatermében sportolunk.
Hála legyen a mi Úrnak ezekért az ifjúsági alkalmakért, amelyeken magasztalhatjuk Őt és szól hozzánk igéjén keresztül. Övé a dicsőség a közösségért, amelynek gondját viseli mind testileg, mind lelkileg. Soli Deo Gloria!
Ezúton szeretnénk megkérni a kedves olvasókat, hogy imáikban hordozzák az ifiket, hogy az Úr növelje a vágyódókat, hitben és létszámban!
Szeretettel várunk Téged is, kedves fiatal, alkalmainkra, amelyek Vasárnap 18.00 órai kezdettel, pénteken 18.30 órai kezdettel tartunk!
 
 

Cikkek

Nagyifi

2011.12.21

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Nagyifi | Hozzászólások: 0