Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tini alkalmak

2012.09.25

 

Tini és Szabadidőklub
Annak a közösségnek a története, melyből a Tini és Szabadidőklub gyökeredzik, picit korábbra nyúlik vissza. De én nem szeretném a kedves olvasót a régi dolgokkal untatni, így nagyon keveset fogok a múltról beszélni. Inkább a jelent szeretném az olvasó elé tárni.
A Tiniklub, ami azelőtt Kisifi volt, kis szünet után 2007-ben indult ismét. Azóta is hála az Úrnak folyamatosan működik. Mint mindenütt, itt is voltak és vannak könnyebb, nehezebb időszakok, de mindeddig megsegített bennünket az Úr. Hisszük, hogy a jövőben sem hagy magunkra.
Mind két alkalom ugyanannak a korosztálynak szerveződött, a 6 és 7 osztályosoknak. Nem csak a nevük más, de a felépítésük is. De mind a kettő ugyanazt a célt szolgálja: megismerni Istent és önmagukat, megízleltetni az Istennel és egymással való közösséget.
A Tiniklubon több időt fordítunk Isten igéjére, annak tanulmányozására, és éneklésre. Néha van egy-egy filmklub is. Egyéb rendhagyó alkalmaink is vannak. Ilyen például az evangelizációs délután vagy közös alkalom a konfirmandusokkal. Ezeken, az alkalmakon a fiataloknak arra van lehetőségük, hogy lelkileg feltöltődjenek, növekedjenek.
A Szabadidőklubon pedig a játékok által kapnak lehetőséget arra, hogy kiszakadjanak és kikapcsolódjanak a mindennapok megszokott feladataiból. Ez alkalom nem csak annyiban különbözik a Tiniklubtól hogy több a játék, hanem itt fiatalok szolgálnak a fiatalok között. A konfirmandusok közül néhányan vállalták azt a szolgálatot, hogy hétről hétre megosztanak egy-egy tanulságos történetet kisebb társaikkal, és besegítenek a játékoknál is. A különleges alkalmak innen sem hiányoznak, a tábortűz nyáron, palacsintasütés.
Hála az Úrnak ezekért a közösségekért, a fiatalokért.
Várunk továbbra is minden korban ide illő fiatalt.
Alkalmaink időpontja:
Tiniklub – vasárnap 14 00
Szabadidőklub – hétfő 16 00
Helyszín: Parókia gyülekezeti terme
Bővebben betekinthetsz az életünkbe a Facebookon, a Tini és Szabadidőklub név alatt.