Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagyifi

2011.12.21

Nagyifi

2011 / Adminisztrátor

 A derceni Nagy ifi

     „Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Máté ev. 18:20
     Az Úr kegyelméből már több mint tíz éve működik Nagy ifi a derceni gyülekezet kötelékében. Ehhez a közösséghez a már konfirmált fiatalok tartoznak. Az ifi tagjai között vannak, akik líceumokban, felsőfokú tanintézményben tanulnak, és vannak, akik már dolgoznak. Közösségünk tagjai a Tiniklub és a Konfirmandus ifi vezetői is, valamint a Gyermek Evangelizációs Közösség néhány munkatársa.
     Az ifjúsági óra vasárnaponként 18. 00-kor kezdődik, az Ifjúsági Központ gyülekezeti termében. Ilyenkor 6-10 fiatal gyűl össze, hogy együtt az Úr szent igéjét tanulmányozzák, és szívükbe véssék figyelmeztetéseit.
     Az alkalmakat dicsőítéssel kezdjük, néha játszunk egy-egy építő jellegű játékot. Ezután az Úr lábai előtt elcsendesedve fohászkodunk és Szentlelkét segítségül hívva, kísérjük figyelemmel a számunkra kirendelt Igét és annak magyarázatát. Minden hónapban megrendezünk egy egy különleges, (például: filmklub. palacsintázó, kirándulás) alkalmat.
     Nagy ifinek vannak közös alkalmai a Konfirmandus ifivel és a Tiniklubbal is. Az énekszolgálatokat a konfirmandusokkal együtt végezzük, és az ünnepekben közös ifjúsági órát szervezünk, hogy  jobban megismerjük egymást. Péntekenként a két ifi tagjai a Szabadidőklubban töltik estéjüket, ami 18. 30-kor kezdődik, és a parókia gyülekezeti termében kapott helyet. Ezt az alkalmat dicsőítéssel kezdjünk, majd rövid áhítat következik. A szabadidőben kézimunkázni, társas játékot játszani, beszélgetni, énekelni szoktunk.
     Hála legyen a mi Urunknak ezekért az ifjúsági alkalmakért, amelyeken magasztalhatjuk Őt és szól hozzánk Igéjén keresztül. Övé a dicsőség ezekért a közösségekért is, amelyeknek gondját viseli mind testileg, mind lelkileg. Soli Deo Gloria!
     Ezúton szeretnénk megkérni a kedves olvasókat, hogy imáikban hordozzák az ifiket, hogy az Úr növelje azokat, mind hitben, mind létszámban!
Szeretettel várunk Téged is, kedves fiatal, ezekre az alkalmakra, amelyek vasárnap 18.00 órai és pénteken 18.30 órai kezdettel vannak megtartva!